Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 18 Kasım‘da ODTÜ de.

Türk halk müziğinin iki usta ismi Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 18 Kasım‘da ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu‘nda sahne alacak.


Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, çoğu eski, bazıları ise çok eski Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuvarı seslendiriyorlar. Bu nedenle kendi ifadeleriyle performanslarını "bir birlikte hatırlama çabası" olarak görüyorlar. Duo formatında gerçekleştirdikleri, benzersiz ve ustalıklı türkü yorumları, Türk halk müziğinde yeni bir tarzın doğuşuna yol açıyor.

Erkan Oğur Kimdir ?

Her ne kadar müzikle iç içe olsa da babasının kendisi için planladığı –oğlum bilim adamı olmalı- fikrinden yola çıkarak Fizik-Kimya mühendisliğini kazanıp Almanya’ya giden Erkan Oğur içindeki aşkı terk etmeyerek 1973 yılında, burada gitarla tanışmış. Gitarla tanıştıktan sonra ‘kötü bir fizikçi olmaktansa orta bir müzisyen olayı tercih ederim’ demiş ve müziğe ağırlık vermiş. 1976 yılında elindeki gitardan istediği ve aradığı Türk Müziği seslerini bulamayan Erkan Oğur kendisini müzik literatürüne kazıyan Perdesiz Gitar’ı icat etmiştir. Bununla beraber Oğur Sazı adını verdiği, kopuzun biraz büyüğü ve 6 tellisi olan bir enstrüman da icat etmiştir.

İsmail Hakkı Demircioğlu Kimdir ?

Türk Halk Müziği‘nin usta ismi İsmail Hakkı Demircioğlu, 1957 yılında Rize / Pazar‘da dünyaya geldi.
İlkokul, ortaokul ve liseyi Pazar‘da okuyan Demircioğlu, 1980‘de İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Temel Bilimler Bölümü‘ne girdi, 1984‘te mezun oldu.
1984 - 1986 yılları arasında Ruhi Ayangil‘in Türk Müziği Orkestra ve Korosu‘nda bas olarak çalıştı. Sanatçı, 1987‘de Ruhi Su Dostlar Korosu‘nda, Timur Selçuk ve Sarper Özsan‘ın çalıştırdığı dönemde, yine bas olarak çalışmalara katıldı. Bu dönemde "Türkülerimiz" ve "Sırdaş Türküsü" isimli iki albüm çıkaran Demircioğlu, 1998‘de "Gülün Kokusu Vardı" ve 2000‘de "Anadolu Beşik" adlı albümlerde yakın dostu Erkan Oğur‘a eşlik etti.
"Anadolu Beşik" albümünde ağırlıklı olarak Doğu bölgesinin tınıları hâkim. Kul Hüseyin‘in pek bilinmeyen nefes‘i "Zamanede Bir Hal", Pir Sultan Abdal‘dan "Karşıda Görünen Ne Güzel Yayla" Erkan Oğur‘un yanık sesine pek yaraşan Elazığ yöresi türküsü "Bir Şuh -i Sitemkâr", "Kul Ahmet‘ten "Seher Yeli" gibi örneklerle albüm, geçmişin mucizesinin bugüne taşındığı bir mücevhere dönüşüyor.